KOE KELKKAILUN LUMO (oppitunti+safari), Luosto

  5 hours  /   EASY

Turvallinen ensikosketus moottorikelkkailun maailmaan

Turvallinen ensikosketus moottorikelkkailun maailmaan

Yksi parhaimmista kulkuvälineistä talvisessa Lapin luonnossa on moottorikelkka. Taloudelliset ja vähäpäästöiset nelitahtikelkat tarjoavat ja mahdollistavat upean tavan päästä luontoon. Lappilaisille moottorikelkat voivat olla jopa välttämättömiä toimeentulon kannalta. Ollessasi Lapissa, miksi et käyttäisi mahdollisuutta hyväksesi ja osallistu matalankynnyksen Koe Kelkkailun lumo- moottorikelkkaohjelmaan. Metsä-Lapin arktisessa ympäristössä ajaminen on upea kokemus!

Aamupäivä

Ohjelman esittely ja Kelkkailun teoriaa LH Luostotunturin/Safari Clubin kokoustilassa 11:00-12:30

* päivien /koko ohjelman esittely

* kylmä- ja turvallisuusluento (kerrospukeutuminen, talviolosuhteet)

* kelkkaoppitunti ja kelkkailun turvallisuus videon muodossa

* turvallisuustekniikka moottorikelkkailussa (Mapitare)

* kysymyksiä / keskustelua asiasta ja asian vierestä

Iltapäivä 

Ensikosketus moottorikelkkailuun 13:00-16:00

Tauon jälkeen oppaan tapaaminen vastaanotossa ja siirtyminen Safari Clubille, missä pukeutuminen safarivarusteisiin. Vaihdettuaan tarvittavat asusteet ylle, oppaan johdolla siirtyminen moottorikelkkaparkkiin, missä saadaan perusteellinen ohjeistus moottorikelkalla ajamisesta.

Opastettu moottorikelkkasafari soveltuu erinomaiseksi tavaksi aloittaa kelkkailuharrastus. Kokeneiden kelkkaoppaiden avulla pääset heti käsiksi kelkkailun saloihin turvallisesti ja ilman pitkällistä kantapään kautta opittua tietoa. Suositellaan kaikille kelkkailua aloittaville, sillä tämän kelkkasafarin jälkeen pystyt nauttimaan kelkkailusta paljon enemmän ja tulevat safarit ja kelkkailu muuttuvat paljon nautinnollisemmaksi.

Ennen moottoreiden käynnistämistä laitamme Mapitare-paikannusohjelman päälle ja teemme viimeiset reittikatselmukset. Alkumatka sujuu rauhallista vauhtia, tuntumaa hakien suunnatessamme kelokylästä pois. Tuntuman löydyttyä otamme suunnan kohti Keski-Luostoa ja sen kuvauksellisia tykkylumimaisemia. Pidämme taukoja sopivissa reitin kohdissa ja syvennämme teknistä osaamista kelkkaan ja kelkkailuun liittyen.

Maisemien ihailulta ei voi välttyä ja hyvin pian saavutammekin yhden Luoston alueen parhaista maisemapaikoista: Täältä Luosto ja metsä-Lappi näyttäytyy koko kauneudessaan!

Puolimatkan krouvissa nautimme kuumaa marjamehua ja opettelemme taklaamaan yleisimmät ja helpoimmat ongelmat, joihin kelkkailija voi reitillä kohdata; syvään lumeen kiinnijääminen ja variaattorin hihnan vaihto. Kokemuksen karttuessa retken jälkimmäisellä osuudella otamme mahdollisuuksien mukaan tuntumaa syvässä lumessa, rinteessä ja viltossa ajoon ja kiinni jäämisen koittaessa harjoittelemme tietysti opittuja taitoja käytännössä.

Päivän ollessa jo pitkällä ja auringon laskiessa tunturin taakse suuntaamme takaisin kohti Luostoa. Safari Clubilla on aika heittää ’ylävitoset’ kypärien palautuksen ja omien varusteiden noudon yhteydessä ja samalla kerrata retkellä koettua ja opittua.

Lyhyt kävely takaisin hotellille ja saunan lämpöön hoitamaan kipeytyneitä lihaksia.

What's included?

 Ulkovarusteet, opastus, kelkkasafari 1 henkilö / moottorikelkka, polttoaine, liikennevakuutus (max. omavastuu 980 €), lämmin juoma

Please note

Sopivuus: Yli 18-vuotiaille 

Moottorikelkan kuljettajan on oltava vähintään 18-vuotias ja hänellä on oltava Suomessa voimassa oleva ajokortti. Moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettaminen alkoholin tai huumaavien aineiden tai lääkkeiden vaikutuksen alaisena on vastoin Suomen lakeja.

Tämän safarin CO2 päästöt on kompensoitu moottorikelkkojen osalta.

Omavastuun voi pienentää 150 € maksamalla 15 € / kuljettaja / safari.

What do I need to bring?

Otathan ajokorttisi mukaan moottorikelkkasafarille, koska poliisi voi tarkistaa kuljettajien ajokortit safarin aikana.

Cancellation policy

  • 8 days or more before the excursion departure: cancellation fee 25,00 eur
  • 7 days or less before the excursion departure or no show: 100% of the value of the Order Confirmation

Tapaamispaikka:
Lapland Hotels Luostotunturin vastaanotto. Nähdään siellä klo 11:00.  

LOADING

Book Now